DIY – Fra bondegård til nisselandskab

Jeg elsker julen og nisselandskab!

I år, er jeg startet på et nyt projekt. Nemlig at lave en gammel bondegård om til et nisselandskab!

Jeg prøver at gøre tiden så magisk for mine børn, som jeg selv syntes at den er. Sidste år delte jeg et indlæg her inde med masser af tips til Nissedrillerier. Du finder linket lige her!

Det er et projekt, der ikke behøver at være vanvittigt dyrt eller tidskrævende, men det afhænger helt af hvor mange detaljer man ønsker, hvor autentisk den skal se ud og om den skal være eget til små pilfingre og leg.

Det har været et projekt som har været tidskrævende men super hyggeligt, og min datter har elsket at hjæpe til og se udviklingen.

Jeg har lavet en lille DIY til jer, der ønsker at springe ud i projektet. Dette er dog kun en vejledning til hvad jeg har gjort, da der selvfølgelig findes mange andre muligheder, så prøv jer frem med det i har der hjemme.

Du skal bruge:
 • Bondegård (Jeg fandt min i en genbrugsbutik)
 • Lim (hobby- og spraylim, ekstra stærk lim og limpistol)
 • Pladevat – 1 pk (Købt i Søstrene Grene)
 • Kunstigt sne – 2 poser (Jeg var i flere forskellige butikker, men det sne der så mest ægte ud købte jeg i Harald Nyborg)
 • Småsten (Jeg var så fræk at hente en håndfuld småsten på en nærliggende legeplads)
 • Lyskæde m. Batterier (Jeg købte min med bitte små dioder i Harald Nyborg)
 • Små dekorationsting (juletræer, lanterner, træstubbe, grene, m.m.)

Andre ideer: lav en sø af staniol, møbler ind i husene, halm i laden, dyr.

Det er kun fantasien der sætter grænser!

Diy nisselandskab bondegård nisseby jul boligblog

Bygningerne

Jeg startede med at lime husene fast på en lidt større plade end den der rigtig tilhørte bondegården, da jeg godt ville have et lidt større område. Her brugte jeg kontaktlim, så jeg er sikker på at de ikke flytter sig.

Snedækket tag

Jeg kom spraylim på taget, og trak et tyndt lag pladevat henover. Herefter endnu et lag med spraylimen, så jeg kunne drysse sneen på. Det skal trykkes ganske let, da der hurtigt kommer aftryk af fingre i sneen.
Jeg påførte to lag af sneen ovenpå vattet, da det så bedst ud. Det gør heller ikke noget af vatten hænger lidt ned over kanten på taget, men hvis det er for meget, så riv det forsigtigt af. Ikke klip det!

Gentag processen ved alle tre hustage.

Diy nisselandskab bondegård nisseby jul boligblog

Grussti

Jeg påførte hobbylimen, med en pensel, på det område hvor stien skulle være. Et tykt lag, så jeg kunne presse stenene ned i limen. Kom et tykt lag sten på og børst forsigtigt de overskydende sten af når limen er tør.

Diy nisselandskab bondegård nisseby jul boligblog

Hvis det er nødvendigt så gentag processen, hvis der er huller i stien eller der ønskes et tykkere lag. Den hobbylim jeg bruger bliver klar når den er tør.

Diy nisselandskab bondegård nisseby jul boligblog

Snedækket bundplade

Spray den resterende bundplade med limen og træk et tyndt lag pladevat over, i de stykker der passer. Sørg for at trykke det godt fast helt ude i kanterne. Spray herefter hele overfladen med limen og drys sne på. Også på stien. Tryk det forsigtet fast!

Diy nisselandskab bondegård nisseby jul boligblog

Lyskæde

Lim lyskæden fast på husene, under tagene og gem batteridelen inde i det ene hus. Jeg har brugt en ekstra stærk lim og nogle klemmer til at holde lyskæden på plads mens limen tørrer.

Diy nisselandskab bondegård nisseby jul boligblog

Lyskæden fortsætter fra hus til hus, men man kan også vælge at hvert hus får hver sin lyskæde, så der kan komme lys hele vejen rundt om husene, da min lyskæde kun er foran.

Diy nisselandskab bondegård nisseby jul boligblog

Brændestakken

Her klippede jeg en masse små grene på ca. 1 ½ cm og limede dem sammen med en limpistol. Husk at limen tørrer hurtigt, så der skal kun limes lidt ad gangen.

Diy nisselandskab bondegård nisseby jul boligblog

Her finder du en liste over de småting jeg har købt til mit nisselandskab.

Granguirlande

Postkasse

Stige

Miniaturehuset har utallige småting med fine detajler og det hele ser så ægte ud. Perfekt til et nisselandskab. Her kan pengene dog hurtigt få ben at gå på!

Spand

Lanterne

Kost

Hat til snemand

På eBay kan man altid finde en hel masse ting, til nærmest ingen penge! Og jeg er storforbruger af deres hjemmeside til alt mellem himmel og jord! Så længe produktprisen holder sig under 80 kr, kommer der ingen told på og man kan derfor trygt handle der.

Alt i 1:12 miniature finder du lige her: Aliexpress

Små dyr

Dørkrans

Juletræ

Gadelamper

Dådyr

Aliexpress er den hjemmeside jeg bruger mest når jeg bestiller fra Kina og jeg har nok brugt flere tusind kroner der inde efterhånden. Jeg prøver virkelig at begrænse mig i denne omgang, selvom 100 kr. kan række rigtig langt, når tingene er så billige og fragten i de fleste tilfælde er gratis!

Guirlande

Har jeg limet rundt om døre og vinduer med limpistol. Det er super nemt da det blot er ståltråd der skal rettes til og klippes af i rette stykker.

Nissebo nisselandskab bondegård nisseby jul

Resultatet – Nisselandskab

Det “færdige” resultat blev dette, men det er samtidig et projekt der hele tiden kan ændres og forbedres efter lyst og evner.

Nissebo nisselandskab bondegård nisseby jul

Jeg er ret sikker på at der skal renoveres inde i husene til næste år!

Dertil kommer selvfølgelig også en DIY blog, så i kan følge med og få inspiration til jeres eget nisselandskab!

Update 2019:

Jeg har nu en del 2 oppe, med tilføjelser til Nisselandskabet. Læs med i det nye oplæg

nisselandskab bondegård nisseby jul

Det er kun fantasien der sætter grænser!

Glædelig jul

10 tanker om “DIY – Fra bondegård til nisselandskab”

  1. Hejsa. Dukkehusene på hjemmesiden ser godt nok store ud. De fleste ting jeg har linket til i indlægget er 1:12. Jeg ved ikke om det giver dig nogen målestok i forhold til dukkehusene? 🙂

 1. Hej Camilla, det er et super fint nisselandskab.
  – hvad har du brugt til skorsten? Den er nemlig så fin. Tak for en virkelig inspirerende diy, man blir helt i julehumør vh katrine

  1. Hej Katrine,

   Mange tak for de pæne ord!
   Skorstenen fulgte med bondegården, men jeg er sikker på du selv ville kunne lave en af et lille stykke træ.

   Følg med på bloggen de næste par uger da jeg i år bygger videre på gården!

   Det glæder jeg mig til at vise!

 2. Tak for svar – jeg må prøve at få lavet mig en skorsten så for der var desværre ikke nogen med min.
  Jeg kommer helt sikkert til at følge med

 3. Pingback: DIY - Fra Bondegård til Nisselandskab del. 2 • The Interior Spotlight

 4. Pingback: Juleinspiration - Julepynt fra Brøndsholm • The Interior Spotlight

 5. Hej tak for inspirationen, jeg har selv lavet sådan en gård i år og er lige blivet færdig med den. Dog er jeg ked af at den spray lim ikke var lugtfri, nu hænger der en forfærdelig lugt som jeg prøver at slippe af med.

  Lille tip, sørg for at spray limen er lugtfri

  Mvh Gitte

  1. Hej Gitte,
   Det er sådan et hyggeligt projekt!
   Jeg brugte en spray lim fra Harald Nyborg, som jeg umiddelbart ikke har haft problemer med, men min gård har også været ude i vores udestue under hele processen så har ikke haft problemer med det.

   Måske du har en skur eller ligende hvor det kan stå ude og “dampe af”?

   Kærlig hilsen
   Camilla

 6. Hej Cammilla .

  Jeg er vild med din skønne jule bondegår er selv i gang ,jeg har købt en Spring lijmspray fra Rema syntes ikke den holder på Pladevatter er der en anden du bruger ,jeg syntes at dit ser så dejligt naturligt ud. Med venlig hilsen Lotte

Skriv et svar